fbpx

Camper verkoop Nieuws

3 verkoopmanieren om je camper te verkopen

De herfst komt eraan. Ga je dit jaar de camper nog gebruiken of is het tijd voor de verkoop van je camper? Er kunnen meerdere redenen zijn om je camper te verkopen. Heb je een nieuwe camper op het oog of maak je er te weinig gebruik van? Hoe dan ook als jij je camper wilt verkopen dan wil je dit vaak ook snel en goed regelen. Contantgeldvoorjecamper geeft een overzicht hoe jij je camper kan verkopen.

3 manieren om je camper te verkopen

Op 3 verschillende manieren kan je de camper verkopen. Denk aan:

 1. Dealer voor de verkoop van je camper

  Verkoopbemiddeling is een mogelijkheid om je camper te laten verkopen. De dealer doet onderzoek naar wat de camper waard is zodat ze een verkoopprijs hanteren. De dealer en of camperbemiddelaar adverteert met de camper. Je geeft de verkoop van de camper uit handen aan een campermakelaar. Deze zorgt voor de afspraken en verkoop van de camper.
  Net als bij een makelaar voor huizen betaal je als eigenaar van de camper provisie voor de bemiddeling van de camper. Dit bespaart jou als camper eigenaar tijd. Het nadeel is dat de verkoop ook lang kan duren en dat je geen zekerheid hebt van vlotte verkoop. Daarnaast lopen de vaste kosten zoals verzekering door.

 2. Zelf adverteren bijvoorbeeld via marktplaats, tweedehandsnet.nl of speurders

  Wil je zelf je camper verkopen? Bepaal de prijs voor de camper en maak een aantrekkelijke advertentie met goede foto’s en een sprekende tekst. Er zijn meerdere mogelijkheden om online en/of in magazines te adverteren. Onderzoek de websites waar jij je camper op wil plaatsen. Voor het zelf adverteren met je camper maak je gebruik van marktplaats, speurders, tweedehandsnet.nl en/of CampersCaravans. De verkoop van de camper kan snel gaan maar kan ook lang duren. Het kan zijn dat de camper verkocht is bij de eerste bezichtiging maar er kunnen ook meerdere geïnteresseerde aan huis komen. Je hebt geen zekerheid van verkoop waardoor de stalling en verzekeringskosten doorlopen.

 3. Inkoop-camperbedrijven

  Camper inkopers zijn bedrijven die je camper direct van je kopen. Wil je zekerheid van verkoop dan zijn er ook camper inkopers die je camper direct van je kopen. Dit zorgt ervoor dat je weet waar je aan toe bent en de maandelijkse kosten zoals verzekering, stalling en motorrijtuigbelasting kun je direct stopzetten. Inkoop bedrijven doen vaak aan de hand van foto’s en omschrijving een bod op je camper. Als het bod akkoord is dan komen ze bij je langs om de camper te bekijken en de deal af te ronden. Op deze manier staat het geld direct op je rekening en heb je geen kosten meer. Het nadeel is dat de camper vaak minder oplevert dan bij particuliere verkoop.