fbpx

Camper verkoop Nieuws

4 Tips om jouw camper te verkopen

4 tips om je camper te verkopen

4 Tips om jouw camper te verkopen

Heb je besloten om jouw camper te koop aan te bieden? Dat is een serieuze stap, aangezien bij de verkoop van een camper meestal veel geld gemoeid is. Maar hoe pak je de verkoop van jouw trouwe reismaatje aan? Met onze 4 tips om jouw camper te verkopen helpen we je graag op weg!

Waarom je camper verkopen?

Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor kunt kiezen om jouw camper te verkopen. De kostenfactor is vaak een belangrijke reden om de camper in de verkoop te zetten. Het hebben en onderhouden van een camper is niet goedkoop. Onderhoud vergt veel aandacht, wegenbelasting en verzekeringen lopen ook door en kunnen de vakantiepret drukken. Ook een gezinsuitbreiding, verhuizing of ouderdom kunnen redenen zijn om afscheid te nemen van je geliefde camper. Lees hieronder onze 4 tips om jouw camper te verkopen!

Tip 1: Bepaal hoeveel moeite je wilt doen om jouw camper te verkopen

Bij het verkopen van je camper kan heel veel komen kijken. Daarom is het belangrijk dat je van tevoren bepaalt hoeveel moeite je wilt doen voor de verkoop van jouw camper. Wil je vooral snel en zonder gedoe van je camper af, of heb je geen haast en vind je het niet erg om meerdere geïnteresseerden een proefrit in jouw camper te laten maken? Je camper verkopen via een platform als Marktplaats kost veel moeite, dus bedenk je van tevoren of je het de moeite waard vindt. 

Tip 2: Verzamel alle gegevens

Als je jouw camper gaat verkopen, wil je dat het liefst een beetje vlot doen. Zorg er daarom voor dat je alle gegevens van je camper verzameld hebt. Afmetingen, kilometerstand, onderhoud, maar zet ook eens op een rijtje wat je kwijt bent aan de wegenbelasting en verzekering. Kan het uit om de tijd te nemen voor de verkoop, of bespaar je juist geld als je snel akkoord gaat met een bod? 

Tip 3: Regel de financiën goed

Als je een koper voor je camper gevonden hebt, is het belangrijk om de financiën goed te regelen. Bij het kentekenloket van PostNL of bij de RDW-balie kun je de camper overschrijven op naam van de nieuwe eigenaar. Zodra de camper overgeschreven is, is de camper niet langer meer van jou. Zorg dus dat je voor de overschrijving je geld gekregen hebt van de koper, contant of via de bank. 

Tip 4: Maak het jezelf gemakkelijk

Je kunt het zo moeilijk maken als je maar wilt, maar waarom maak je het jezelf niet gemakkelijk als je je camper gaat verkopen? Geen gedoe met advertenties en bezichtigingen en toch een goede prijs krijgen voor jouw camper? Bied dan je camper aan aan een opkooppartij zoals ContantGeldVoorjeCamper. Binnen één minuut kun je jouw camper aan ons aanbieden, waarna je binnen 24 uur een goed en eerlijk bod van ons ontvangt. De beste tip om snel en zonder gedoe jouw camper te verkopen!

Heb jij wat gehad aan onze 4 tips om jouw camper te verkopen? We vertellen je graag meer over het verkopen van jouw camper aan ContantGeldVoorjeCamper.nl!