fbpx

Camper verkoop Nieuws

6 reistips voor onderweg met een hond

Veel camperaars kiezen ervoor als ze een lange periode weg kunnen om het buitenland op te zoeken met de camper. Dat is altijd een lange reis, maar je hebt je huisje mee dus je kunt stoppen wanneer je wil. Dit jaar gezien het coronavirus wordt het wellicht een camperreis in eigen land. Ook dan maak je kilometers. Contantgeldvoorjecamper weet dat er veel camperaars zijn die graag hun hondje meenemen op reis.

6 reistips voor onderweg met een hond

Lees de 3 reistips voor onderweg met de hond

 

Tip 1 Rustige en koele plek

Als je een hond meeneemt moet je rekening houden met het weer. Ook als je een lange rit hebt met de camper is het soms fijn als je ‘s nachts rijdt. Zorg ervoor dat je hond een eigen plekje in de camper krijgt die hij fijn vindt. Ook niet te dicht bij het raam. Bij warm weer is dit een te warme plek. Houdt de temperatuur van de plek in de gaten waar je hond ligt.

Tip 2 Halsband met telefoonnummer

Als je onderweg bent met de hond is het goed om een halsband of tuigje te dragen waar ook je telefoonnummers in staan. Dit in geval van nood.

Tip 3 Parkeren met de hond

Onderweg met de camper kan het druk zijn. Zo is er vaak veel drukte bij de tankstations. Als je parkeert wil de hond graag eruit voor frisse lucht en om te lopen. Dit willen wij allemaal als wij uren hebben gezeten. Denk met het parkeren van de camper aan de deuropening. Parkeer de camper zo dat de deur niet opengaat aan de wegzijde. Kies voor een rustige kant met de deuropening. Dat is voor de hond en voor jezelf een stuk veiliger. Lijn de hond ook even aan Dit omdat het druk is. Bovendien moet een hond vaak ook even wennen op een parkeerterrein.

Tip 4 Loslopen van de hond

Laat je hond niet loslopen tijdens een korte stop. Het is een andere situatie en een vreemde omgeving met vaak de hectiek van auto’s en mensen.

Tip 5 Eten, drinken en belonen

Geef de hond genoeg te eten en te drinken. Vertel je hond wat je wilt doen, zodat hij ook aanvoelt wat er wordt verwacht en gaat gebeuren. Beloon hem ook daarvoor.

Tip 6 Vastmaken van de hond

Maak de hond nooit vast aan een stoeltje of tafeltje. Het is beter om de hond aan jezelf vast te maken zodat je precies weet en voelt wat de hond wil.
Zo kan je hem goed in de gaten houden.

Camper verkopen?

Het kan zijn dat het niet prettig reizen is met de hond in de camper. Sommige honden worden heel onrustiger in de camper. Mocht het niet lukken om de camper regelmatig te pakken dan kan je overwegen om de camper te verkopen. Contantgeldvoorjecamper.nl koopt campers door heel Nederland. Een van de inkoopmedewerkers komt langs om de camper te bekijken en handelt de betaling zorgvuldig af. Je hebt direct zekerheid van verkoop van je camper.