fbpx

Camper verkoop Nieuws

Camper verkopen 6 tips waar je rekening mee moet houden

Wat is mijn camper waard? contantgeldvoorjecamper.nl

Camper verkopen 6 tips waar je rekening mee moet houden.

 1. Vraag een realistische prijs

  Uiteraard wil je een goede prijs voor je camper. Als je de camper te koop zet of laat verkopen vraag dan een realistische vraagprijs. De prijs is afhankelijk van een aantal punten. Denk aan de staat/onderhoud van de camper, type, indeling, bouwjaar en kilometerstand. Bovendien is het goed om te kijken wat de markt doet om zo de prijs voor de camper vast te stellen. Als er soortgelijke campers te koop staan onder jouw vraagprijs dan is de kans op verkoop een stuk lager.

 2. Instructieboekjes en onderhoudsboekjes aanwezig

  Kopers vinden het vaak prettig om alle boekjes die bij de camper horen te zien. De onderhoud boekjes en de instructieboekjes zijn belangrijk. Eventueel kan je ook de verzekeringspapieren laten zien. De toekomstige koper krijgt op deze manier vertrouwen en een beeld van de verzekeringskosten.

  Onderhoudsbeurten aan in het boekje
  Camperaars vinden het prettig om te weten hoe de geschiedenis van de camper is. Denk aan hoeveel eigenaren heeft de camper gehad en hoe is het onderhoud van de camper geweest. Heeft de camper altijd zijn onderhoud gehad en wat zijn de mankementen van de camper geweest.

 3. Omschrijving en indruk van de camper

  Zorg ervoor dat de camper er netjes uitziet zodat de eventuele koper hierdoor kan kijken. Heb je heel veel spullen in de camper liggen haal dit dan uit de camper. Mocht de camper schade hebben geef dit dan ook eerlijk aan. In de omschrijving van de advertentie graag de positieve en de negatieve punten benoemen. Dit zorgt bij de bezichtiging niet voor verrassingen. Gebruik ook recente en goede foto’s als je adverteert met de camper.

 4. Technische zaken

  De camper moet technisch in orde zijn voor de verkoop. Heb jij er eerder problemen mee gehad denk aan lekkage, airco kapot, schade of motor problemen geef dit eerlijk mondeling aan en in de advertentie.

 5. Plaats een advertentie

  Hoe kun je de camper het beste te koop zetten? Om je camper te koop te zetten heb je standaard communicatiezaken die je mee moet nemen in je advertentie. Denk aan merk,  model van de camper, bouwjaar, kilometerstand en uitgevoerde onderhoudsbeurten. Ook de speciale functies op de camper zijn handig om te vermelden denk aan; levelsysteem, airco, navigatiesysteem, achteruitrijcamera, cruise-control, fietsendrager, schotel etc.

  Maak duidelijke foto’s om je camper te laten zien aan de potentiele koper. Geef een duidelijk beeld over de staat van de camper. Maak op een zonnige dag foto’s. Dit zorg voor mooiere foto’s. De foto’s moeten overeenkomen met de omschrijving.

 6. Wees eerlijk met de camper verkopen

  Wees duidelijk en eerlijk over de staat van de camper. Mocht de camper gebreken hebben is dat geen probleem maar geen dit aan. De koper kan de koop van de camper namelijk ongedaan maken als deze gebreken ontdekt na het kopen van de camper.

  Maak een proefrit zodat alles de koper een goed gevoel heeft over de camper. Gaat de deal door dan moet de camper overgeschreven worden op naam van de koper. Dit kan bijvoorbeeld bij de Bruna of de Jumbo supermarkt. Ga je de camper vrijwaarden zorg dat je een vrijwaring ontvangt. Dit is een bewijs dat jij niet meer de eigenaar bent. Hierdoor ben je niet verantwoordelijk meer voor boetes aan de camper. Denk ook aan de verzekering. Deze kan ook stopgezet worden als de verkoop geheel is afgerond.

Heb je geen tijd of zin om te adverteren? Schakel een camper inkoper in.

Er zijn meerdere bedrijven die campers inkopen. Op deze manier ben je snel van je camper af. Bekijk de website  www.Contantgeldvoorjecamper.nl  en ontdek hoe je binnen 5 dagen je camper kan verkopen. Het voordeel is dat je de camper snel verkoopt en meteen weet waar je aan toe bent. Dit scheelt vaak veel tijd en energie. Het nadeel is dat de camper minder opbrengt dan particuliere verkoop.