fbpx

Camper verkoop Nieuws

Camper wassen

Lees alle tips hoe je je camper goed kunt wassen. Fijn om te doen net voor en net na je vakantie. Geef je camper ook een grote schoonmaken wanneer je je camper wilt verkopen. Zo maak je mooiere foto’s en treffen de kopers een schone camper.

Camper wassen

Wil je je camper verkopen? Je doet er goed aan om hem eerst eens grondig te wassen. Zo staat de camper extra glimmend op de foto en treffen potentiele campers een prachtige camper. In deze blog geven we je tips hoe je je camper goed kunt wassen. Ook fijn om te doen net voor en net na je vakantie, of voor je je camper weer terug zet in de stalling.

Camper wasstraat

Het makkelijkste is om met je camper naar een camper wasstraat te gaan. Hier heb je alle schoonmaakmiddelen bij de hand en weet je zeker dat je camper schoon en glimmend weer tevoorschijn komt. Let wel goed op! Een gewone autowasstraat is vaak niet geschikt voor een camper. Ze zijn ten eerste vaak te klein en ten tweede zijn enkele onderdelen van de camper te gevoelig voor beschadiging. Denk bijvoorbeeld aan krassen op de kunstof ramen.

Hier vind je een overzicht van camper wasstraten, je vindt er vast een bij jou in de buurt. Heb je een wat kleinere buscamper? Dan kun je ook terecht in een gewone wasbox. Je moet natuurlijk wel even zelf aan het werk, maar je kunt je bus wel een uitgebreide behandeling geven

Vaak heb je in de buurt van een wasstraat of wasbox ook stofzuigers voor de auto. Ideaal om ook je camper van binnen even goed schoon te maken. Meer tips voor het schoonmaken van het interieur volgen hieronder.

Thuis de camper schoonmaken

Exterieur

Voor het exterieur is het handig om een hogedrukspuit of tuinslang in de buurt te hebben. Zo kun je je camper even flink nat spuiten, wat de rest van het schoonmaken makkelijker maakt. Sop dan je camper flink in met een speciale camper shampoo. Wanneer je gebruik maakt van de hogedrukspuit kun je vaak gebruik maken van een apart reservoir voor het schoonmaakmiddel. Daarna volgt het echte boenen om alle viezigheid te verwijderen. Spoel als laatste de camper nog eens goed na. Vergeet niet je velgen en wielen goed schoon te spuiten. Poets ook de deuren, ramen, luiken en overige externe onderdelen goed. Een goed moment om ze ook direct goed te controleren op eventuele andere schade.

Zet je camper daarna eventueel nog in de wax. Was je je camper regelmatig dan is dit niet iedere keer nodig. Een keer voor het seizoen en een keer na het seizoen is goed.

Interieur

Ga dan door naar het interieur. Haal je camper zo veel mogelijk leeg, denk vooral aan de kussens en dergelijk, maar leeg eventueel ook alvast de kastjes. Begin eerst met vegen en stofzuigen. Sla geen hoekje over en ga ook even door de kastjes en over de bank. Ga dan aan de slag met een sopje. Poets de keuken goed, neem de wanden af en ook de binnenkant van de kasten. Vergeet ook de ramen niet af te nemen met een doekje. Sla zeker als laatste het dashboard niet over, deze ligt vaak onder een laagje stof. Gebruik eventueel een ecologisch wasmiddel of ga ouderwets aan de slag met natuurazijn, dat laat geen chemisch laagje achter. Wanneer de camper een natte cel heeft, dient deze ook goed te worden schoongemaakt. Maak de toilet goed schoon, verwijder kalk en poets de spiegel goed op. Zo is de badkamer weer fris.

Terwijl je aan het poetsen bent, doe je er goed aan te kijken of alle onderdelen nog in goede staat zijn. Sluiten de kastjes nog, gaat de koelkast goed dicht, kom je andere probleempjes tegen? Zorg dat je deze direct repareert!

Uitgebreide camper schoonmaak

Wil je er echt een uitgebreide schoonmaak van maken? Kijk dan of de bekleding, gordijnen en kussens nog schoon en in orde zijn. Haal ze, waar mogelijk, af en geef ze een opfrisbeurt met behulp van de wasmachine. Is dat niet mogelijk ga dan aan de slag met de speciale bekledingsreiniger van HG of Valma interieurreiniger. Deze laatste breng je gemakkelijk aan met een sponsje en wanneer het droog is kun je de viezigheid gemakkelijk met de stofzuiger opzuigen.

Klaar? Geef je camper nog een laatste check, zodat deze op en top schoon is. Mocht je nog tips hebben voor het wassen van de camper, dan horen we het graag!