fbpx

Camper verkoop Nieuws

Hoe ga je coronaproof met je camper op vakantie?

Ook in deze bizarre tijden willen mensen er op uit met hun camper. Hoe coronaproof is dit en wat kan je zelf nog ondernemen?

Op vakantie met de camper

Bestemming corona

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om niet naar de oranje gebieden toe te gaan. Houd hiervoor de reisadviezen en richtlijnen van het RIVM aan (kijk hiervoor op www.rivm.nl). De adviezen kunnen elk moment weer veranderen. Dus check voor vertrek altijd goed wat er voorgeschreven wordt. Gele gebieden mogen bezocht worden, maar wees er wel op voorbereid dat hier weer andere en misschien wel zwaardere regels gelden dan in Nederland. Bovendien kan het dicht bij huis ook heel mooi zijn om op vakantie te gaan.

Voordelen van het reizen met een camper

Het grote voordeel van het reizen met een camper in de coronatijd is dat je je eigen plek hebt. Je hebt vaak je eigen toilet, douche, keukentje en koelkast die je niet hoeft te delen met anderen. Vaak als je ergens verblijft met je camper zijn er openbare sanitaire voorzieningen waar iedereen gebruik van kan maken. Met het oog op corona is dit misschien niet zo’n prettig idee om daar ook gebruik van te maken. Het enige nadeel is dat je je eigen sanitaire voorzieningen moet bijhouden. Het toilet moet geleegd worden en het water moet worden bijgevuld; Denk bij deze activiteiten aan goede hygiëne.

Handig om mee te nemen

Dit zijn een aantal dingen die handig zijn om mee te nemen om je campervakantie nog meer coronaproof te maken.

  • Mondkapjes, op je eigen plekje zul je je mondkapje niet nodig hebben maar in veel landen en gebieden is het dragen van een mondkapje op openbare plekken verplicht. Mocht je dus nog iets van de omgeving willen zien, dan is het ten zeerste aan te raden om voldoende mondkapjes bij de hand te hebben.
  • Hand gel, regelmatig je handen wassen zijn we inmiddels (hopelijk) al gewend. Op plekken waar geen zeep en stromend water ter beschikking is, is het super handig om hand gel bij je te hebben. Zo kun je overal waar je wilt je handen ontsmetten.
  • Plastic handschoenen, denk hierbij aan activiteiten waarbij je handen sneller in contact kunnen komen met het coronavirus, zoals het tanken van de camper, water bijvullen en het legen van het toilet.
  • Jerrycan/gieter, dit kan als een extra waterreservoir dienen. Zo hoef je minder vaak water bij te vullen en loop je ook minder vaak het risico om blootgesteld te worden aan het virus.
  • Extra toiletpapier, omdat je vaker gebruik zult maken van je eigen toilet. Het is aan te raden om snel oplosbaar toiletpapier te gebruiken. Hierdoor verstopt het toilet minder snel en is deze makkelijker te legen.

Blijf gezond!

Het allerbelangrijkste blijft natuurlijk je eigen gezondheid. Weeg goed je opties af en gebruik je gezonde verstand. Of je nou dicht bij huis blijft of het toch nog iets verderop zoekt, vergeet vooral niet te genieten!

Camper verkopen?

Mocht je niet meer met de camper reizen en wil je graag de camper verkopen neem dan contact op met Contantgeldvoorjecamper.