fbpx

Camper verkoop Nieuws

Keuze navigatiesysteem camper

camper navigatie

Waar let je op bij het kopen van een navigatiesysteem?

De keuze voor het perfecte navigatiesysteem kan best lastig zijn, en met het steeds maar groeiende aanbod wordt het er niet gemakkelijker op. Welke houdt het best rekening met de afmetingen van je camper? Welke geeft de route het beste weer? En welke geeft je de beste instructies? In dit blog leggen we je uit waar je op moet letten, en helpen we je een eindje op weg! 

Anticiperen op afmetingen 

Allereerst is het zoals gezegd belangrijk een navigatiesysteem te kiezen die rekening houdt met de afmetingen van je camper, en daarbij ook een. Met een camper ben je niet zo flexibel als met een gewone personenauto. Hoe vervelend is het als je een te laag viaduct tegenkomt, of vast komt te staan in een (te) smal Italiaans straatje? Helaas zijn er veel systemen die hier niet op anticiperen, en je mogelijk langs routes leidt waar je lopend nog niet durft te komen.  

Duidelijkheid van de route 

Ook niet geheel onbelangrijk is de manier waarop de route weergegeven wordt. Je wilt natuurlijk niet per ongeluk de verkeerde straat in rijden. Check voor de aankoop van je systeem of het de route duidelijk weergeeft. Denk hierbij ook aan het automatisch in en uitzoomen op de kaart. Vooral bij complexe wegsituaties kan dit veel verwarring voorkomen, en weet je precies wat gaat komen en wat je moet doen. 

Instructies 

Een van de voornaamste reden waarom een navigatiesysteem zo handig is, zijn natuurlijk de instructies die het je geeft. Op het schermpje, en als je dat wilt ook gesproken, worden aanwijzingen met betrekking tot de route gegeven. De manier waarop dit gebeurt verschilt per systeem. Het is dus van belang om hier bij stil te staan bij het aanschaffen van jouw nieuwe navigatiesysteem. Zo mis je nooit meer een afslag en kun je ontspannen de weg op. 

Onderzoeken navigatiesysteem

We snappen natuurlijk dat het nagenoeg onmogelijk is om ieder mogelijk navigatiesysteem zelf te onderzoeken. Gelukkig biedt het internet uitkomst! Kijk bijvoorbeeld eens op de website van de consumentenbond. Hier vind je een lijst met de beste systemen, kun je systemen met elkaar vergelijken, en lees je nog meer tips en adviezen. Veel succes bij het kiezen van jouw ideale navigatiesysteem!  Camper verkopen? Bekijk de werkwijze van Conactgeldvoorjecamper.nl