fbpx

Camper verkoop Nieuws

Wat is mijn camper waard?

Wat is mijn camper waard? contantgeldvoorjecamper.nl

Wat is mijn camper waard?

Als je overweegt om je camper te verkopen, is het goed om te weten wat jouw camper waard is. Zelfs als je (nog) niet nadenkt over het verkopen van je camper kan het interessant zijn om te weten wat jouw camper op zou brengen. 

Dagwaarde van een camper

Voor jou is je camper natuurlijk van onschatbare waarde door alle dierbare herinneringen die je hebt gemaakt in en met je camper, maar toch kunnen we er een prijskaartje aan hangen: de dagwaarde. De dagwaarde is het bedrag dat je camper vandaag waard is. Dit is anders dan de aanschafwaarde, het bedrag waarvoor je de camper hebt gekocht. Maar hoe bepalen we eigenlijk de dagwaarde? 

Dagwaarde van een camper bepalen

De dagwaarde van een camper wordt bepaald op basis van het merk en type van de camper, maar ook de kilometerstand, het bouwjaar en het type motor doen ertoe. Dit is allemaal feitelijke informatie, waarmee je gemakkelijk jouw camper kunt vergelijken met andere campers. Je kunt met deze informatie bijvoorbeeld informeren bij camperzaken en garages, of vergelijkbare advertenties zoeken op Marktplaats. Daarnaast kun je je camper ook online laten taxeren. Dit geeft je ook inzicht in de dagwaarde van je camper. 

Houd de dagwaarde hoog

Wil je er alles aan doen om de waarde van jouw camper zo hoog mogelijk te houden? Om onbezorgd op avontuur te kunnen gaan met een camper is het belangrijk om tijdig en voldoende onderhoud te plegen. Als een camper namelijk goed onderhouden is en direct klaar is om mee op reis te gaan, houdt dit de dagwaarde hoog. Veel punten van het onderhoud van je camper kun je zelf bijhouden, zoals het vervangen van de banden wanneer dit nodig is en het schoonhouden van het interieur en exterieur. Ook kun je zelf het water op de verwarming controleren, om te voorkomen dat de verwarming stuk gaat. Het regelmatig schoonmaken en controleren van de watervoorziening zorgt ook voor een hogere dagwaarde van jouw camper. Voor groter onderhoud is het verstandig om dit goed uit te laten voeren door een specialist.   

Verandert de dagwaarde?

De dagwaarde van jouw camper blijft niet altijd hetzelfde. De naam zegt het al, het is een dagwaarde: de waarde op deze dag. Dit betekent dat door de tijd heen de dagwaarde zal veranderen. Zo zal je camper ouder worden, zullen er onderdelen verslijten en loopt de kilometerstand op. Dit heeft een negatieve invloed op de dagwaarde van jouw camper. Over het algemeen geldt dat de dagwaarde van een camper elk jaar met 5 tot 10 procent afneemt. Het juiste moment om je camper te verkopen is dus nu!

Klaar om jouw camper te verkopen?

Wil je meer weten over het verkopen van je camper? We vertellen je er graag meer over! Ook delen we in onze blog 4 tips om jouw camper te verkopen! Ben jij er klaar voor om jouw camper te verkopen? Bied dan gemakkelijk en snel jouw camper aan en ontvang binnen 24 uur een goed en vrijblijvend bod!